モントリオール在住の凌の色々。
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Posted by ryo
 
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gingerbread cookie making。

クリスマスは終わってしまったけれど(投稿時間指定でどうにか24日くらいに投稿した振りをするけど(笑)、
次回作る時のためにレシピだけ記しておこうと思います。







GINGERBREAD SNOWFLAKES BY MARTHA STEWART


6 cups all-purpose flour, plus more for work surface
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon baking powder
1 cup (2 sticks) unsalted butter
1 cup packed dark-brown sugar
4 teaspoons ground ginger
4 teaspoons ground cinnamon
1 1/2 teaspoons ground cloves (skipped)
1 teaspoon finely ground pepper (skipped)
1 1/2 teaspoons coarse salt
2 large eggs
1 cup unsulfured molasses



gingerbread cookies



1. Sift together flour, baking soda, and baking powder into a large bowl. Set aside.

2. Put butter and brown sugar in the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment; mix on medium speed until fluffy. Mix in spices and salt, then eggs and molasses. Reduce speed to low. Add flour mixture; mix until just combined. Divide dough into thirds; wrap each in plastic. Refrigerate until cold, about 1 hour.

3. Preheat oven to 350 degrees. Roll out dough on a lightly floured work surface to a 1/4-inch thick. Cut into snowflakes with a 7- inch snowflake-shape cookie cutter. Space 2 inches apart on baking sheets lined with parchment paper, and refrigerate until firm, about 15 minutes.

4. Bake cookies until crisp but not dark, 12 to 14 minutes. Let cool on sheets on wire racks.

5. Put icing in a pastry bag fitted with a small plain round tip (such as Ateco #7). Pipe designs on snowflakes; immediately sprinkle with sanding sugar. Let stand 5 minutes; tap off excess sugar. Let icing set completely at room temperature, about 1 hour.


The recipe is from gingerbread snowflakes by Martha Stewart



gingerbread cookies

Posted by ryo
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[FOOD & DRINKS
STOLLEN 2016。

去年買いに行ったら売切れで買えなかったシュトーレン。
今年は早めにゲット。



STOLLEN 2016



STOLLEN 2016



STOLLEN 2016



STOLLEN 2016



オレンジ風味、アーモンドペースト少な目で美味い。
空腹時に風邪薬が飲めないので、こんなの食べてます(笑)
Posted by ryo
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[FOOD & DRINKS
7日間ヘンテコダイエットダイジェスト。

EAT YOUR HEART OUT DIET



去年の4月にダイエットを始めた時に勢いづけにやった7日間ダイエット EAT YOUR HEAT OUT。ここ半年くらい停滞&少し増量してたので、2回目のチャレンジをしてみました。医者が勧めているわけでもないし、「1週間で5キロ痩せる」という一見眉唾的なものなのですが(笑)、1週間なので「減ったら儲けもん」というキモチでやってみる価値ありと思って。前回は普通食(炭水化物多め、脂質少な目)からのスタート。今回は、糖質制限ちっくな生活を1年半くらい続けてからのスタート。1回目と2回目の差とか感想などを【つづきべや】にまとめてみます。これは個人的なまとめであり、このプログラムを推奨しているわけではないので、効果の有無や健康上のトラブルの責任は負えません。ご理解よろしくお願いします。



EAT YOUR HEART OUT DIET

 【つづきべや】

Posted by ryo
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[FOOD & DRINKS
滑り込みハロウィーンディナー2016。

今年もあっという間にハロウィーン当日。



halloween dinner 2016



糖質抑えた食事をしていると、派手なハロウィーンおやつを作る気にもなれず。
とりあえず、なんとなくハロウィーンっぽいだけのディナーを。



halloween dinner 2016



いつものデビルドエッグは、アボカドも混ぜて緑色に。ハッシュドビーフにかぼちゃ型に切り抜いたパイ生地をのせてみた(誤魔化す誤魔化す・・・) かぼちゃのクリームスープを添えて。あ~、セッティングがべた過ぎて雑な感じ(笑)




halloween dinner 2016



数年続けてハリーポッターをやっててそろそろ飽きたので、今年は赤ずきんちゃん。



halloween 2016



HAPPY HALLOWEEN。
また来年。
Posted by ryo
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[FOOD & DRINKS
tarte tatin。





今年のタルトタタン。確か去年はダイエットのためタルトタタンは作らずに冬を迎えたような気がするんですけど、チョコ星人のリクエストも強かったことから、今年は作ってみました。流石にカラメルはエルスリトールでは作れない(笑) とりあえず、上にのせるアイスクリームは砂糖じゃなくてローカロリー甘味料のものを。



tartetatin2016



美味しくはできたんだけど、1年に1度ではやはりコツがつかめない。
もう少しカラメルの色を濃くしたかったのですが・・・



tartetatin2016



りんごの山を見つめながら、もう一度タルトタタンを作るかどうか悩む今日この頃・・・
Posted by ryo
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