モントリオール在住の凌の色々。
久し振りのクッキー焼き焼き。

chocolate chip cookies


久し振りにチョコチップクッキー作った。レシピはここ
オーブン変えてから焼き時間が長めに必要になったんだがどういうこと・・・

Posted by ryo
comments:0   trackback:0
[FOOD & DRINKS
バレンタインの名残り。

今年は、「もう少し痩せたいからチョコのお菓子は作らないで」というチョコ星人のためにバレンタインはスルーだったのですが(ディナーには行ったけど)、マーケットに行ったらバレンタイン用チョコレートが半額セールになってたので買ってしまった(笑) 要らないって言われたら自分でも食べるもん。



Valentine's leftover chocolate



そして、こっちはがっつり自分用のヘーゼルナッツ入りダークチョコ。
大きな塊って、見ただけでテンション上がる。



Valentine's leftover chocolate



美味しいといいなぁ(。öᴗö。)
Posted by ryo
comments:0   trackback:0
[FOOD & DRINKS
バレンタインつまんない 2017。

痩せたいからとチョコ星人に生チョコもチョコケーキも拒否されてつまんなかったので、
自分のためにプロテインシェイクを使ったチョコプリンを。



chocolate protein custard



chocolate protein custard



単にバレンタインらしい写真が撮りたいだけの付け焼刃だったので満足度が低い・・・バレンタイン関係なくお菓子作りたかったんだけど、風邪っぴきで薬も飲まずぐだぐだうるさいチョコ星人が家にいるので、ろくに料理もできない。つまらん。ちょっと音を立てるとうるさいというので、泡だて器どころか、掃除機かけるのも一苦労。お風呂のお湯を入れる音がうるさいと言われて、お風呂に浸かることが出来ないマイナス2桁の夜・・・ 邪魔でしかない。早く仕事復帰してくれ。
Posted by ryo
comments:1   trackback:0
[FOOD & DRINKS
2017年も低糖質で幕開け?

HAPPY NEW YEAR



お餅、探せませんでした(笑)
というわけで、予定外の低糖質雑煮風チキンスープ。
Posted by ryo
comments:0   trackback:0
[FOOD & DRINKS
gingerbread cookie making。

クリスマスは終わってしまったけれど(投稿時間指定でどうにか24日くらいに投稿した振りをするけど(笑)、
次回作る時のためにレシピだけ記しておこうと思います。







GINGERBREAD SNOWFLAKES BY MARTHA STEWART


6 cups all-purpose flour, plus more for work surface
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon baking powder
1 cup (2 sticks) unsalted butter
1 cup packed dark-brown sugar
4 teaspoons ground ginger
4 teaspoons ground cinnamon
1 1/2 teaspoons ground cloves (skipped)
1 teaspoon finely ground pepper (skipped)
1 1/2 teaspoons coarse salt
2 large eggs
1 cup unsulfured molasses



gingerbread cookies



1. Sift together flour, baking soda, and baking powder into a large bowl. Set aside.

2. Put butter and brown sugar in the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment; mix on medium speed until fluffy. Mix in spices and salt, then eggs and molasses. Reduce speed to low. Add flour mixture; mix until just combined. Divide dough into thirds; wrap each in plastic. Refrigerate until cold, about 1 hour.

3. Preheat oven to 350 degrees. Roll out dough on a lightly floured work surface to a 1/4-inch thick. Cut into snowflakes with a 7- inch snowflake-shape cookie cutter. Space 2 inches apart on baking sheets lined with parchment paper, and refrigerate until firm, about 15 minutes.

4. Bake cookies until crisp but not dark, 12 to 14 minutes. Let cool on sheets on wire racks.

5. Put icing in a pastry bag fitted with a small plain round tip (such as Ateco #7). Pipe designs on snowflakes; immediately sprinkle with sanding sugar. Let stand 5 minutes; tap off excess sugar. Let icing set completely at room temperature, about 1 hour.


The recipe is from gingerbread snowflakes by Martha Stewart



gingerbread cookies

Posted by ryo
comments:0   trackback:0
[FOOD & DRINKS